Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Empermolen 3 (5) in Empe 7399 AP

Empermolen 3 (5)

7399 AP Empe
Vraagprijs € 240.000,- k.k.
0570-544140

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 265 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Omschrijving

Altijd al in een molen willen wonen die u zelf kunt verbouwen tot uw unieke woon danwel woon-werk omgeving?

Dan is deze onverbouwde Empermolen, gelegen op korte fietsafstand van de historische stad Zutphen, op loopafstand van station in het nieuwbouwplan 'Empermolen', wellicht...
Lees meer

Omschrijving

Altijd al in een molen willen wonen die u zelf kunt verbouwen tot uw unieke woon danwel woon-werk omgeving?

Dan is deze onverbouwde Empermolen, gelegen op korte fietsafstand van de historische stad Zutphen, op loopafstand van station in het nieuwbouwplan 'Empermolen', wellicht iets voor U!

De kavel met de onverbouwde molenromp met het adres Empermolen 5 is ca. 733 m² groot en biedt de mogelijkheid om een eigen ontwerp van een woning in de molenromp met daarnaast maximaal 100 m² aanbouw als woning te (laten) bouwen en verbouwen op het compacte nieuwbouwplan 'Empermolen' in/nabij het dorp Empe, gelegen tussen Voorst en Zutphen.

Thans betreft het een klein bedrijventerrein met de voormalige molen 'Empermolen', een molenaarswoning, voor- en achterhuis en bedrijfsgebouwen. De bedrijfsgebouwen en het voor- en achterhuis worden gesloopt en hiervoor mogen drie (3) vrijstaande woningen gerealiseerd worden. Tevens verkrijgen de voormalige molen 'Empermolen' en de molenaarswoning van 1.000 m³ een woonbestemming om deze prachtige gezichtsbepalende waardevolle gebouwen te behouden voor Empe.

De bestaande molenromp is gebouwd in 1836 en sinds 1945 niet meer in gebruik als korenmolen. In de Tweede Oorlog is het merendeel van de molenromp, bovendeel en de wieken eraf geschoten.
Wat resteert is het molenromp met een doorsnede op de begane grond van buitenwerks ca. 10 m en ca. 8,5 m binnenwerks. De doorsnede op 8,3 m hoogte is ca. 8,7 m buitenwerks en ca. 7,2 m. De molenromp is opgetrokken uit stenen muren van ca. 70-75 cm dik en gedekt met een houten kapconstructie met dakpannen.
In de molenromp zijn de originele graansilo's van staal en stenen aanwezig. Op ca. 3,25 m en ca. 5,85 m hoogte zijn grote stalen H balken aanwezig als constructie voor de graansilo's. Wellicht zijn de H balken te gebruiken als constructie voor de twee verdiepingsvloeren. De gebouwen rondom de molenromp worden gesloopt en afgevoerd.

De molenromp heeft ca. 450 m³ inhoud en ca. 165 m² woonoppervlakte bij twee verdiepingsvloeren. Daarnaast mag er maximaal 100 m² woonruimte aan de molenromp gebouwd worden, met een goot- en nokhoogte van 4 m. Dat maakt een totale inhoud van 850 m³ exclusief de mogelijkheden van - al dan niet - vergunningsvrij aan of uitbouwen van de woning met een serre of aanbouw. Tevens is er een graan stortkelder aanwezig welke als kelder is te gebruiken. Deze kelder is niet in voormelde inhoud meegenomen. Voor een mogelijke indeling zijn een aantal voorbeelden bij de afbeelden opgenomen.

Naast de molenromp-woning mag u een aangebouwde of vrijstaande schuur van maximaal 70 m² met een goothoogte van 3,5 m en nokhoogte van 6 m bouwen op de kavel, te gebruiken als garage en/of schuur. Deze kunt u uitbreiden met een carport en/of veranda.

Het is aan u als koper om uw eigen ideeën met een architect samen te brengen tot uw unieke Empermolen op een royale kavel met de tuin op merendeel het zuiden dus volop zon.

Omgeving:
De kavel met Empermolen is gelegen in het woningbouwplan 'Empermolen' aan de rand van Empe. Empe is gelegen nabij het fraaie coulissen en kastelen landschap rond Zutphen en ligt op loop- en fietsafstand van de vele bossen. Winkels en scholen vindt u op loop- en fietsafstand in zowel Empe, Voorst als Zutphen. Voorst en Empe hebben een eigen station, gelegen op loopafstand van de woning. De trein brengt u naar Apeldoorn of Zutphen of nog verder het land in. En u bent zo met de auto via de provinciale wegen in Deventer (A1), Apeldoorn (A50), Arnhem (A50/A12) en Doetinchem.

Overige informatie:
De bestemming is gewijzigd van Bedrijf naar Wonen. Het plan is op 6 december 2018 onherroepelijk vergund.

Bij kavel Empermolen 3 - groot 733 m² - behoort tevens een 1/6 aandeel in een mandelig erf met inrit, verhardingen, groen en wadi. Dit binnenterrein groot 4.063 m² is gezamenlijk eigendom van 6 aanliggende percelen welke gezamenlijk het onderhoud hebben.

De kavels moeten nog ingemeten worden door het kadaster. De kadastrale maten zijn voorlopige oppervlaktes met voorlopige grenzen. De kavels zijn wel uitgezet in het veld. De berekende oppervlakte is ca. 733 m². De werkelijke oppervlakte kan afwijken van de in deze aanbieding vermelde grootte.

De sloop van de bedrijfsgebouwen is inmiddels gerealiseerd en de grond bouwrijp en het terrein woonrijp wordt gemaakt. Er kan worden gestart met de bouw/verbouw van de Empermolen.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 240.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Kenmerken Wind/watermolen Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 265 m² Perceeloppervlakte 757 m² Externe bergruimte 70 m² Inhoud 850 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Energieklasse G Energieindex 2.00 Energie einddatum 31-12-2018 Warmwater Geen Verwarming Geen verwarming Buitenruimte Tuin Achtertuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 357 m² (15.0 m bij 23.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Kwaliteit tuin Aan te leggen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk tot goed Huidig gebruik Opslag Huidige bestemming Bedrijf Kadastrale gegevens Gemeente Brummen Sectie A Perceelnummer 3030 Oppervlakte 261 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Brummen Sectie A Perceelnummer 3042 Oppervlakte 259 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Brummen Sectie A Perceelnummer 3044 Oppervlakte 32 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Brummen Sectie A Perceelnummer 3048 Oppervlakte 205 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring