Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Huppelseweg 21 in Winterswijk Huppel 7105 CJ

Huppelseweg 21

7105 CJ Winterswijk Huppel, NL
Vraagprijs € 600.000,- k.k.
0570-544140

Kenmerken

Hoofdtype(n) Varkenshouderij Perceeloppervlakte 10 ha 40 a 35 ca
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Het betreft het biologisch SKAL gecertificeerd zeugen-, vleesvarkens-, vleeskuiken-, akkerbouwbedrijf EKO boerderij ’t Helder aan de Huppelseweg 21 te Winterswijk. Gelegen op een unieke locatie in het mooie buitengebied van Winterswijk met diverse...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Het betreft het biologisch SKAL gecertificeerd zeugen-, vleesvarkens-, vleeskuiken-, akkerbouwbedrijf EKO boerderij ’t Helder aan de Huppelseweg 21 te Winterswijk. Gelegen op een unieke locatie in het mooie buitengebied van Winterswijk met diverse mogelijkheden voor het combineren van de primaire landbouw met educatie, proeverijen, excursies, Bed & Breakfast en meer. Drone video is te zien op www.drone-makelaars.nl.

EKO boerderij ’t Helder hebben o.a. ‘‘t Helder Varken’ label opgezet waarbij varkens naast de normale eisen van huisvesting en biologische voeding meer tijd krijgen om te groeien (slow food) en 30-40% graan krijgen bijgemengd bij het krachtvoer. Op de site www.biologischvlees.com is een webwinkel ingericht alsmede meer informatie te verkrijgen over dit unieke bedrijf.

Het bedrijf bestaat uit een halfvrijstaande boerderij, een ‘Schoppe’ geschikt voor Bed & Breakfast/ontvangstruimte, diverse bedrijfsgebouwen, verhardingen, op een erf van 2,4 ha inclusief uitloop voor de varkens en vleeskuikens, en 7,6 ha landbouwgrond (huiskavel) en 0,38 ha bos. Het agrarisch bouwperceel is 1,92 ha groot! Het bedrijf kan eventueel ook met minder grond gekocht worden.
Kortom een mooie locatie om je biologische ondernemerswensen en dromen waar te maken.

Ligging
Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van Winterswijk, dicht bij de Duitse grens. Het betreft een landelijk gebied met een overwegend agrarische functie. De dichtstbijzijnde woning van derden, die niet behoort tot een veehouderij, ligt op circa 150 m van het bedrijf.

Woning
De woning bevindt zich in het achterhuis van de traditioneel gebouwde boerderij. De boerderij is in 1877 opgetrokken uit steensmetselwerk en is in 1986 intern verbouwd en geschikt gemaakt voor bewoning (inhoud ca. 930 m³).
De woning is ingedeeld met entree en hal met toilet, keuken met toegang tot terras, woonkamer en kantoor. Op de eerste verdieping treft men een overloop met 4 slaapkamers en zolder. Een deel van het achterhuis is ingedeeld met opslagruimte met diepvries en koelruimte en omkleedruimte ten behoeve van het landbouwbedrijf.

De ‘Schoppe’
De ‘Schoppe’ is in 1877 gebouwd en in 1998 verbouwd tot verkoop/demonstratie en recreatieruimte, met de afmetingen ca. 11,8 x 11,8 m en een inhoud ca. 580 m³. De ‘Schoppe’ is opgetrokken uit steensmetselwerk, met een binnenblad (1998, spouw), en is voorzien van houten gebinten, met isolatieplaat beschoten kap, gedekt met dakpannen. De ruimte is afgewerkt en ingedeeld als ware het een woonhuis, met de ruimtes op de begane grond. Alzo ingedeeld met entree, toilet, badkamer met douche en vaste wastafel, berging, royale woon- en eetkamer, keuken en 3 (slaap)kamers.
Rondom de ‘Schoppe’ is een tuin met gazon aanwezig.

Bedrijfsgebouwen
Kraamstal

De kraamstal is in 2009 gebouwd (ca. 7,0 x 58,6 m, en ca. 10,4 x 58,6 m inclusief uitloop) en geheel afgestemd om biologisch zeugen met biggen te kunnen houden, met uitloop.
De stal is ingedeeld met één afdeling met een centrale gang met 2 rijen met 16 hokken (32 totaal), waarbij de hokken voorzien zijn van een zogenaamde ‘ethobox’. In de ‘ethobox’ wordt een zo natuurlijk mogelijk gehouden situatie nagebootst waarbij de zeug beschermd ligt in een ruimte (struikgewas) en de biggen er makkelijk kunnen drinken. De biggen hebben een aparte ruimte, waar de zeug niet bij kan die voorzien is van een verwarmde plafondplaat (elektrisch, energie opgewekt door zonnepanelen op het dak). Daarnaast kunnen zowel de zeug als de biggen naar buiten (ca. 1,5 x 3,5 m p hok). De verschillende openingen zijn afgeschermd met doorzichtige kunststof flappen om toch tegen te gaan. Meer informatie van de ‘ethobox’ vindt men op www.ethobox.de. De zeug heeft per hok een trog (handmatig vullen) met drinknippel.

Dragende zeugen – annex dekstal
De dragende zeugenstal is in 1976 gebouwd (ca. 14 x 33,2 m) en is ingedeeld met een afdeling voor 90 zeugen en 2 beren en een tweetal afdelingen voor zeugen (niet meer in gebruik). De zeugen worden op een met beton verharde vloer in een dik bed van stro gehuisvest. Er wordt met de hand gevoerd, op de grond en water via drinkbakjes. De voerstations zijn niet meer in gebruik.
De zeugen hebben toegang tot een met beton verharde uitloop van ca. 8 x 12 m, alsmede een varkensweide met modderpoel.

Vleesvarkensstal
De kraamstal is in 1999 gebouwd (circa 25 x 41,1 m, met aan beide zijde ca. 20 x 41,1 uitloop) en geheel afgestemd om biologisch vleesvarkens te kunnen houden, met uitloop.
De stal is ingedeeld met één afdeling met centrale gang en 2 rijen met 9 hokken (18 totaal), plaatsbiedend aan 900 vleesvarkens en 250 gespeende biggen. De stal is een zogenaamde beddenstal, waarbij de biggen en vleesvarkens in een soort kist in het hok liggen, waarbij de open ruimte aan één zijde met doorzichtige kunststof flappen is afgesloten. Op deze wijze houden de biggen/vleesvarkens zichzelf warm en is er in ‘de kist’ minder kans op tocht. De biggen en vleesvarkens mesten op een vaste plek in het hok. De biggen/vleesvarkens krijgen een droogvoermengsel van biologisch krachtvoer, waar 30-40% eigen graan wordt bijgemengd middels een Jansen voermenger (geschikt voor multi fase voedering, per hok te regelen). Via vijzels komt het voer in de verschillende ronde droogvoerbakken, voorzien van drinknippels terecht. De stal kenmerkt zich door veel inhoud, veel licht en rust onder de varkens.

Vleeskuikenstal
De voormalige kraamstal is in 1986 gebouwd (circa 19 x 30 m) aan de dragende zeugen- en dekstal en is 1998 omgebouwd. Thans voor de huisvesting van vleeskuikens volgens het Kemper Kip label. Per koppel van 4.800 op te zetten vleeskuikens dient 2 ha uitloop aansluitend aan de stal beschikbaar te zijn. De stal voor 4.800 vleeskuiken is ingericht met twee afdelingen, voorzien van voerpannen voor biologisch droogvoer (met voerkettingen), water drinkbakken en een met zaagsel bestrooide beton verharde vloer (en deels kunststof roostervloer). De vleeskuikens hebben de mogelijkheid voor uitloop aan één zijgevel, waarvan de opening centraal geregeld kan worden. Een deel van de stal is te verwarmen.

Educatie-/ verkoop- en ontvangstruimte
Op het erf bevindt zich tevens een educatie/verkoop/ontvangstruimte welke in een voormalige veestal is ingericht. De schuur met de afmetingen 10,5 x 11,8 m is gebouwd in 1965 en in 2005 opnieuw ingericht en verbouwd. De schuur is een open ruimte, deels ingericht als winkel met koeling en diepvries verkoop vitrines en deels als ontvangstruimte met tafels, stoelen en educatieve ‘hoeken’ met o.a. een bed met stro om te knuffelen met biggetjes van het bedrijf (op afspraak). De schuur is voorzien van betonnen vloer.

Overige gebouwen
Er zijn op het erf verder de volgende gebouwen aanwezig:
• werktuigenberging (2005), ca. 9 x 11,8 m
• werktuigenberging, ca. 8,5 x 9 m
• berging, ca. 4 x 11 m
• kippenhok, ca. 4 x 9,45 m
• berging, ca. 8 x 12 m , met carport van ca. 4 x 7 m
• berging, ca. 3 x 5,31 m, met carport/overkapping van ca. 3,5 x 5,3 m

Overige zaken
Er is op het bedrijf voor circa 750 m³ aan ondergrondse mestopslag aanwezig, evenals een vaste mestopslag van ca 11 m x 13,5 m aanwezig. Tevens is een sleufsilo van ca. 6 x 30 m, met 1,2 opstaande wand (beton) aanwezig, voorzien van betonnen vloer.

Erfverharding
De toegangsweg en verharding op het erf is deels verhard en deels onverhard. De erfverharding bestaat uit betonklinkers en in het werk gestort beton.

Voeropslag
Op het bedrijf zijn 6 polyester silo’s aanwezig met een gezamenlijke capaciteit van 32 ton.

Omgevingsvergunning
Er is een vigerende milieuvergunning aanwezig, verleend op 11 maart 2009 voor het houden van 32 kraamzeugen (Rav code D.1.2.18), 85 guste en dragende zeugen (Rav code D.1.3.13), 50 opfokzeugen (Rav code D.3.4.2), vleesvarkens (Rav code D.3.3.2), 250 gespeende biggen (Rav code D.1.1.16.2), 3 dekberen (Rav code D.2.5), 5 zoogkoeien (Rav code A.2), 5 vrouwelijk jongvee jonger dan 2 jaar (Rav code A.3), 15 geiten ouder dan 1 jaar (Rav code C.1), 82 legkippen (scharrel, Rav code E.2.14) en 15 schapen (Rav code B.1).
Voor bovengenoemde diersoorten en dieraantallen is tevens door de provincie Gelderland op 29 oktober 2012 een Natuurbeschermingswet vergunning afgegeven.


Roerende zaken
De roerende zaken bestaan onder andere uit bedrijfsinventaris, gereedschappen en werktuigen, welke voor overname beschikbaar zijn. 

Vele mogelijkheden
Een van de afzetkanalen van ’t Helder Varken zijn de exclusieve worstenmakers van Brandt en Levie uit Amsterdam. Brandt en Levie wenst graag de afname van ’t Helder Varken voort te zetten. Voormeer informatie: www.brandtenlevie.nl .
Naast het ’t Helder Varken concept houdt men vleeskuikens volgens het Kemper Kip label type Kemper Landhoen.
Het label van Herman Kemper uit Zelhem voorziet in een gegarandeerde afname en een prima uitbetalingsprijs. Voor meer informatie: www.kemperkip.com.
De huidige eigenaar ontvangt elk jaar veel groepen voor excursies die meer willen weten van de biologische varkens- en pluimveehouderij maar organiseert daarnaast ook proeverijen in combinatie met een kok en horeca uit de directe omgeving. De ‘Schoppe’ biedt daarnaast mogelijkheden voor Bed&Breakfast maar zou ook wellicht als permanente woning gebruikt kunnen worden, waarbij de bestaande woning in het achterhuis voor Bed&Breakfast (tijdelijke bewoning) wordt gebruikt. De gemeente Winterswijk staat open voor nieuwe ideeën en invulling van het buitengebied, uiteraard binnen de bandbreedte van het bestemmingsplan.

Belastingen en kosten
Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (deelnemer btw-regeling), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van Olden Makelaars) komen ten laste van de koper. Koopsomverdeling in overleg.

Aanvaarding en levering
In overleg.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Varkenshouderij Type onderneming Zeugen en vleesvarkensbedrijf Aantal vleesvarkensstallen 1 Aantal vleesvarkens 900 Aantal fokvarkensstallen 2 Aantal fokvarkens 120 Aantal biggenstallen 1 Aantal biggen 250 Bouwjaar stallen 2006 Nevenfunctie Nevenfunctie Vleeskuikenbedrijf Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 600.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 10 ha 40 a 35 ca Huiskavels 10 ha 40 a 35 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 10 ha 40 a 35 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 930 m³ Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Redelijk tot goed Bouwjaar 1877 (verbouwd in 1986)

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.