Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Jan Schamhartstraat 88 in Olst 8121 PB

Jan Schamhartstraat 88

8121 PB Olst, NL
Prijs op aanvraag
0570-544140

Kenmerken

Hoofdtype(n) Tuinbouwbedrijf Grondsoort Klei Perceeloppervlakte 02 ha 53 a 90 ca
Lees meer

Omschrijving

DIRECT VERKOCHT:
Het betreft een modern fruitteeltbedrijf dat in 2002 is opgericht bestaande uit een bedrijfshal met koelcellen, verhardingen, erf en ondergrond en 2,05 ha fruitopstanden, gelegen nabij het dorp Olst en de prachtige IJssel. Dit bedrijf met productie en...
Lees meer

Omschrijving

DIRECT VERKOCHT:
Het betreft een modern fruitteeltbedrijf dat in 2002 is opgericht bestaande uit een bedrijfshal met koelcellen, verhardingen, erf en ondergrond en 2,05 ha fruitopstanden, gelegen nabij het dorp Olst en de prachtige IJssel. Dit bedrijf met productie en verkoop van fruit ‘vanaf locatie’ is gelegen in de mooie woon- en leefomgeving van Salland, tussen Deventer en Zwolle. De bedrijfswoning is niet meeverkocht. De resterende 4,5 ha fruitboomgaard is separaat verkocht. Drone video van het gehele bedrijf is te zien op www.drone-makelaars.nl.

Bedrijfsgebouwen:
Bedrijfshal

Op het erf bevindt zich een bedrijfshal met koelcellen welke in 2002 is opgetrokken uit geïsoleerde damwand-profielplaten, stalen spantconstructie op betonnen fundering op palen en gedekt met sandwichpanelen (geïsoleerd). De bedrijfshal heeft de afmetingen van circa 15 x 25 meter, met over beide lengtes (zijgevels) van 25 meter een doorgetrokken kap van 4 meter diep. Onder deze overkapping worden de machines en trekkers opgeslagen, deels op een stalen etagevloer/stellage.
Aan de voorzijde van de overkapping is aan de linkerzijde (zuidzijde) een voorportaal van circa 4 x 5 meter aanwezig, ingedeeld met meterkast, toilet, uitstortgootsteen en berging. Aan de rechterzijde (noordzijde) is onder de overkapping een werkplaats van circa 4 x 5 meter aanwezig, met een bestrijdingsmiddelenkast. Beide aangebouwde ruimtes zijn opgetrokken uit geïsoleerde damwandprofielplaten op betonnen funderingsbalken op palen (geheid 7 meter). De bedrijfshal is voorzien van hardhouten kozijnen met isolerende beglazing en toegang geschiedt via loopdeuren en 2 overheaddeuren.
De bedrijfshal is ingedeeld met een verkoopruimte, sorteerruimte en met twee koel/werkcellen met de inwendige afmetingen van circa 8 x 7,5 x 3,8 (5,5) m alzo capaciteit van 1 cel voor 80 ton peren en 1 cel voor 62 ton appels.
De oppervlakte verkoop- en sorteerruimte is circa 225 m².

De toegangsweg en verhardingen rondom de bedrijfshal en de woning is voorzien van betonklinkers, ca. 500 m². De ontsluitings- en kavelpaden naar de fruitopstanden bestaan uit een verharding van gebroken puin (0-20 cm).

Cultuurgrond en fruitopstanden:
Bij het bedrijf is 2,05 ha fruitopstand inclusief toegangsweg, 0.28.90 ha dijkperceel en 0.20.00 ha erf en ondergrond gebouwen verkocht.
De grondsoort van de huiskavel is een zeer vruchtbare rivierklei met een afslibbaarheid van 9-16%. De huiskavel is voorzien van drainage. Er zijn ondergrondse beregeningsleidingen aanwezig waarbij twee beregeningspompen (1x diesel, 1x elektrisch) het oppervlaktewater (uit de sloot) naar de verschillende tyleenleidingen met sproeiers brengen. Er is een circuit voor de beregening voor de appels en een circuit voor de beregening van de peren aangelegd. Het perceel is ontsloten via het erf op de openbare weg (Jan Schamhartstraat).

Rondom de fruit opstanden is een elzenhaag aanwezig. De fruitopstanden bestaan uit appels, peren en pruimen.
De fruitboomgaard is in 2001 en 2002 opgezet en voor een deel vernieuwd met nieuwe rassen in 2012, 2014, 2015 en 2016.

Kadastrale gegevens:
Het bedrijf wordt aangeboden op 2.53.90 ha eigen grond bestaande uit 0.20.00 ha agrarische erf, 2.05.00 ha kavel met fruitopstanden en 0.28.90 ha dijkperceel. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Olst, sectie F, de nummers 3986 en 4490 gedeeltelijk.

Milieuvergunning:
Er is een melding Besluit Akkerbouwbedrijven Milieubeheer vergund d.d. 14 december 2001.

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Olst-Wijhe” van de gemeente Olst-Wijhe (vastgesteld gemeenteraad op 21 mei 2012, deels onherroepelijk) is de locatie bestemd als “Agrarisch met Waarden- Landschapswaarden ” met gebiedsaanduiding “Archeologie-1” en ‘reonstructiewetzone-verwevingsgebied”.

Ligging/gemeente:
De gemeente Olst-Wijhe telt ruim 17.000 inwoners en heeft naast de grote dorpen Olst en Wijhe nog enige kleine kernen zoals Boskamp, Herxen, Boerhaar, Elshof, Wesepe, Den Nul en een groot buitengebied met vele buurtschappen. Basisscholen bevinden zich op korte afstand (1,5 km) in het dorp Olst. Voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Deventer en Wijhe. De omliggende grote plaatsen zijn goed per fiets en per auto te bereiken. Olst heeft uitstekend openbaar vervoer. De trein Zwolle-Roosendaal v.v. stopt elk half uur in Olst. Er zijn (buurt)bus verbindingen en via de pont bereikt men de andere zijde van de prachtige IJssel.

Roerende zaken:
De roerende zaken bestaan onder andere uit bedrijfsinventaris, gereedschappen en werktuigen zijn mee verkocht.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Tuinbouwbedrijf Type onderneming Boomkwekerij Teelt type(n) Fruit Erfverharding 500 m² Grondsoort Klei Bebouwde breedte 80 meter Opstanden Bedrijfshal met koelcellen Oppervlakte: 375 m²; bouwjaar: 2002 Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 02 ha 53 a 90 ca Huiskavels 02 ha 25 a 00 ca Veldkavels 00 ha 28 a 90 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 02 ha 25 a 00 ca Kadastrale gegevens Gemeente Olst Sectie F Perceelnummer 3986 Oppervlakte 2890 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Olst Sectie F Perceelnummer 4490 Oppervlakte 22500 m² Eigendomssituatie Eigendom belast met beperkte rechten

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring