Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht bij Inschr.
Holterweg 136 En 136A in Lettele 7434 PB

Holterweg 136 en 136a

7434 PB Lettele, NL
0570-544140

Kenmerken

Hoofdtype(n) Akkerbouwbedrijf Grondsoort Zand Perceeloppervlakte 08 ha 24 a 81 ca
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP op basis van VERKOOP BIJ INSCHRIJVING:
In opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer BV te Utrecht organiseert Tap & Van Hoff Notarissen te Lochem in samenwerking met Olden Makelaars een verkoop bij inschrijving van...
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP op basis van VERKOOP BIJ INSCHRIJVING:
In opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer BV te Utrecht organiseert Tap & Van Hoff Notarissen te Lochem in samenwerking met Olden Makelaars een verkoop bij inschrijving van voormalige pachthoeve De Pöll, gelegen aan de Holterweg 136 en 136a te Lettele. Dit biologisch landbouwbedrijf met vollegronds tuin- en akkerbouw en voorheen varkenshouderij komt per 1 november 2018 vrij van regulier pacht en wordt door ASR ter verkoop aangeboden.

Op een unieke plek in het mooie Salland aan de N344 (weg Deventer-Holten) ligt het biologisch landbouwbedrijf De Pöll, welke beter bekend was als Gait Jan de Groenteman. De Pöll bestaat totaal uit 8.24.81 ha grond met twee bedrijfswoningen, bedrijfsgebouwen, verhardingen, tuin, boomgaard (bongerd), erf, landbouwgrond en bos.

Bij de verkoop bij inschrijving kan ingeschreven op de totale locatie, op kavels of combinatie van kavels.
De mogelijkheden zijn:
Kavel A: 2.01.60 ha boerenerf met 2 bedrijfswoningen, bedrijfsgebouwen, verhardingen, tuin, boomgaard (bongerd), erf en biologische akkerbouwgrond, gelegen aan de Holterweg 136 en 136a te Lettele
Kavel B: 3.76.01 ha biologische akkerbouwgrond inclusief 0,4 ha blauwe bessen en strook bos, gelegen nabij de Holterweg 136 en 136a te Lettele
Kavel C: 2.47.20 ha biologische akkerbouwgrond inclusief strook bos, gelegen nabij de Holterweg 136 en 136a te Lettele

of combinaties van bovenstaande kavels:
Kavel D (combi kavels A en B):
5.77.61 ha boerenerf met 2 bedrijfswoningen, bedrijfsgebouwen, verhardingen, tuin, boomgaard (bongerd), erf en biologische akkerbouwgrond inclusief 0,4 ha blauwe bessen en strook bos, gelegen aan de Holterweg 136 en 136a te Lettele

Kavel E (combi kavels A en C):
4.48.80 ha biologische akkerbouwgrond inclusief 0,4 ha blauwe bessen en strook bos, gelegen nabij de Holterweg 136 en 136a te Lettele

Kavel F (combi kavels B en C):
6.23.21 ha boerenerf met 2 bedrijfswoningen, bedrijfsgebouwen, verhardingen, tuin, boomgaard (bongerd), erf en biologische akkerbouwgrond en strook bos, gelegen aan de Holterweg 136 en 136a te Lettele

Kavel G (combi kavels A, B en C):
8.24.81 ha boerenerf met 2 bedrijfswoningen, bedrijfsgebouwen, verhardingen, tuin, boomgaard (bongerd), erf en biologische akkerbouwgrond inclusief 0,4 ha blauwe bessen en strook bos, gelegen aan de Holterweg 136 en 136a te Lettele

Bezichtigingen van dit bedrijf welke ook als paardenhouderijbedrijf of landgoed of woonerf met meerdere landhuizen zou kunnen worden ingericht (na bestemmingswijziging) geschieden via een tweetal kijkmiddagen:
- Vrijdag 13 juli 2018 van 14:00 tot 17:00 uur
- Vrijdag 24 augustus 2018 van 14:00 tot 17:00 uu
r

Inschrijfformulier met bieding dient uiterlijk dinsdag 4 september 2018 om 14.00 uur bij een bijeenkomst in een van de zalen van Café Restaurant Bonte Paard, Deventerweg 87 te Holten geleverd te zijn.

De aktepassering vindt uiterlijk 6 december 2018 plaats bij Tap Van Hoff Notarissen te Lochem.

Om een bieding uit te kunnen brengen dient men de uitgebreide informatie brochure aan te vragen, met daarin o.a. de inschrijvingsvoorwaarden, tijdspad verkoop bij inschrijving en de concept koopovereenkomst.


Omschrijving
Het betreft het biologisch SKAL gecertificeerd land- en tuinbouwbedrijf 'De Pöll', gelegen op een mooie locatie in Salland in het buitengebied van de gemeente Deventer, op korte afstand van Bathmen en Holten. Het bedrijf is als gemengd biologisch bedrijf de afgelopen decennia in gebruik geweest met zeugen en vleesvarkens, de teelt van asperges, diverse vollegrondsgroente met huisverkoop en akkerbouw (snijmaïs, granen, aardappelen, . Drone video is binnenkort te zien op www.drone-makelaars.nl.

Het bedrijf bestaat uit een voor- en achterhuis (nr. 136) met aangebouwde tweede woning (nr. 136a), diverse bedrijfsgebouwen, verhardingen, boomgaard. bosranden op een erf van 0,85 ha, 7 ha landbouwgrond (huiskavel) en 0,4 ha bosranden. Het agrarisch bouwperceel is 1,2 ha groot! Kortom een mooie locatie om je biologische ondernemerswensen en dromen waar te maken.

Ligging
Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van de gemeente Deventer, aan de N344 tussen Deventer en Holten. Het betreft een landelijk gebied met een overwegend agrarische functie. De dichtstbijzijnde woning van derden, die niet behoort tot een veehouderij, ligt op circa 165 m van het bedrijf.


Voor- en achterhuis (nr. 136)
De boerderij is omstreeks 1850 gebouwd, opgetrokken uit steensmetselwerk en is in jaren 80 verbouwd waarbij een deel bij het achterhuis is aangetrokken. In 2009 is een deel van achterhuis bij de woning (voorhuis) aangetrokken voor realisatie van kantoor en slaapkamers. De boerderij is met rietgedekt (1996/2009/jaren 80). De woning wordt verwarmd met gas- en gevelkachels, voorzien van hardhouten kozijnen met enkele beglazing, houten en betonvloeren op zand. De bruto inhoud van de boerderij is 700 m³ waarvan 20 m² berging.
De woning is ingedeeld met entree met trapopgang, woonkamer (vergroot 2009), opkamer met grote kelder met estriken vloer, keuken, gang naar toilet, ruime badkamer (douche, wastafel), bergkast. Op de oorspronkelijke deel een gang met toegang naar kantoor, twee slaapkamers en resterend achterhuis (berging)
Op de eerste verdieping treft men een kleine overloop met 2 slaapkamers. In het achterhuis is berging op de aanwezige (voormalige hooi)-zolders aanwezig.
Het voor- en achterhuis is gedateerd ingericht. De onderhoudstoestand redelijk tot voldoende.

Aangegebouwde woning (nr. 136a)
De woning is in 1968 gebouwd en staan middels een tussenbouw in verbinding met het voorhuis. De woning is in spouwmetselwerk opgetrokken, beschoten met asbestplaten en gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd met gas- en gevelkachels, is voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing (2002) op de begane grond en houten kozijnen en enkele beglazing op de eerste verdieping, houten en betonvloeren op zand. De inhoud van de woning is circa is 300 m³.
De woning in ingedeeld met entree met toegang tot woonkamer met open keuken, badkamer (toilet, douche, wastafel) en slaapkamer.
Via een vlizo trap komt op een kleine overloop met 2 slaapkamers, De woning is goed onderhouden.
De woning heeft een eigen verharde toegang met parkeergelegenheid voor 2 auto's aan de voorzijde.
Rondom de boerderij en de woning is een fraaie tuin met diverse terraspartijen aanwezig.

Bedrijfsgebouwen
Schuur met verkoopruimte en berging

De voormalige kraam- en dragende zeugenstal is in 1996 verbouwd en voorzien van stalen spant constructie en golfplaten dakbedekking, afmeting ca. 25 x 27,5 m over de bestaande varkensschuren heen. De schuur is voorzien van houten topgevels en met gepotdekselde houten wanden (deels op de bestaande stenen muren).
De huidige indeling is als volgt: voorste deel (ca. 9,46 x 11,75 m²) ingericht met verkoop- en verwerkruimte van biologische groenten en fruit met winkelgedeelte met balie, inpandig koeling, wasruimte en toilet, via een gang met eenvoudige hygiëne sluis (van buitenaf te bereiken) komt men in voormalige kraamstal (ca. 8,2 x 13,7 m) welke als één open ruimte in gebruik als berging met betonnen vloer en komt men in de voormalige dragende zeugenstal, ingericht met groepshokken met toegang tot binnenuitloop. Op de 'oude kraam- en dragende zeugenstal is een grote zolder ad ca 14 x 15 m aanwezig.
De schuur is voldoende onderhouden

Vleesvarkensstal
De vleesvarkensstal is in 1989 gebouwd (circa 14 x 24,8 m, met aan beide zijde ca. 6 x 24,8 met beton verharde uitloop) en geheel afgestemd om biologisch vleesvarkens te kunnen houden, met uitloop. De stal is opgetrokken uit gepotdekselde houten wanden, houten spant constructie en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal is ingedeeld met één afdeling met centrale gang en 2 rijen met 5 hokken (10 totaal), plaatsbiedend aan 170 vleesvarkens. Via het sluiten van een deur per hok ontstaat een lange mestgang waardoor m.b.v. schuif aan een trekker de mest op de open vaste mest kelder (ca. 4 x 6 m x 1,8 m diep) kan worden geschoven. Tevens is er een ondergrondse gierkelder van ca. 4 x 10 x 1,8 m diep, voorzien van beton plaat en overdekt tbv stro opslag aanwezig.
De stal is redelijk tot voldoende onderhouden.

Werktuigenberging met aardappelberging
De berging is in 1992 gebouwd (circa 12,50 x 20 m), opgetrokken uit gepotdekselde houten wanden, stalen spant constructie en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De schuur is ingedeeld met werkplaats, machine berging en verdiepte aardappelberging (4 x 12,50 m). De berging is verhard met betonklinkers en beton en voorzien van loop- en schuifdeuren. De berging is voldoende onderhouden.

Machineberging II met autogarages
De berging is in 1976 gebouwd (circa 8,9 x 18,1 m), opgetrokken uit gepotdekselde houten wanden, houten spant constructie en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De schuur is ingedeeld met twee inpandige garages met zolder, fietsenhok en machine berging. De berging is deels verhard met tegels en voorzien van loop- en schuifdeuren. De stal is redelijk onderhouden.

Werktuigenberging III
De berging is in 1976 gebouwd (circa 5,5 x 20,2 m), opgetrokken uit gepotdekselde houten wanden waarvan 1 zijde open, houten spant constructie en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De schuur is ingedeeld met een inpandige berging en machine berging. De berging is onverhard en voorzien van loopdeur. De stal is matig tot redelijk onderhouden

Overige gebouwen/zaken
• kippenhok met berging, ca. 5 x 8 m (betonwanden, steensmuur, matig onderhouden)
• verdiepte vaste mestopslag, ca. 9,5 x 10 m, beton en betonwanden verhard
• verdiept aangelegde kelder/olie opslag, ca 2,2 x 4,3 m
• 1.200 m² toegangsweg en rfverharding bestaande uit asfalt, beton, betonklinkers en deels onverhard.

Omgevingsvergunning
Er is een vigerende milieuvergunning aanwezig, verleend op 8 juli 1997, voor het houden van 8 kraamzeugen, 17 dragende zeugen, 10 opfokzeugen, 76 biggen, 1 dekbeer, 230 scharrelvarkens en 16 legkippen

 
Algemeen Aanmelding Verkoop bij inschrijving Hoofdtype(n) Akkerbouwbedrijf Grondsoort Zand Nevenfunctie Nevenfunctie Zeugen en vleesvarkensbedrijf Overdracht Status Verkocht bij inschrijving Aanvaarding Per datum Oppervlakte Perceeloppervlakte 08 ha 24 a 81 ca Huiskavels 08 ha 24 a 81 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 08 ha 24 a 81 ca Aantal bedrijfswoningen 2 Inhoud 700 m³ Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Bouwjaar 1850 (in de tijd verbouwd en gemoderniseerd)

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.