Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Jan Schamhartstraat 88 in Olst 8121 PB

Jan Schamhartstraat 88

8121 PB Olst, NL
Vraagprijs € 945.000,- k.k.
0570-544140

Kenmerken

Hoofdtype(n) Tuinbouwbedrijf Grondsoort Klei Perceeloppervlakte 07 ha 16 a 70 ca
Lees meer

Omschrijving

Het betreft een modern fruitteeltbedrijf dat in 2002 is opgericht bestaande uit een woning, bedrijfshal met koelcellen, verhardingen, erf en ondergrond en 6 ha fruitopstanden met een totale oppervlakte van 7.16.70 ha, gelegen nabij het dorp Olst en de prachtige IJssel. Dit bedrijf met productie en...
Lees meer

Omschrijving

Het betreft een modern fruitteeltbedrijf dat in 2002 is opgericht bestaande uit een woning, bedrijfshal met koelcellen, verhardingen, erf en ondergrond en 6 ha fruitopstanden met een totale oppervlakte van 7.16.70 ha, gelegen nabij het dorp Olst en de prachtige IJssel. Dit bedrijf met productie en verkoop van fruit ‘vanaf locatie’ is gelegen in de mooie woon- en leefomgeving van Salland, tussen Deventer en Zwolle.  De 6 ha fruitopstanden is eventueel separaat aan te kopen. Drone video is te zien op www.drone-makelaars.nl.

Woonhuis:
De modern ogende woning is in 2002 opgetrokken uit geïsoleerd spouwmetselwerk, gefundeerd op betonnen funderingsbalken op palen. De woning heeft een lessenaarsdak, gedekt met dakpannen en geïsoleerd met UNIDEK-isolatieplaat. De vloeren in de woning zijn van beton, zowel de begane grond als de eerste verdieping. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. De verwarming geschiedt via centrale verwarming (combiketel NEFIT HR 2002, aardgas) middels vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de eerste verdieping. De warmwatervoorziening geschiedt via een combiketel en een close-in boiler (10 ltr, INVENTUM, 2002). De woning heeft het energielabel A. De woning is aangesloten op drukriolering, aardgas, elektriciteit, water en ADSL.

De inhoud van het voorhuis bedraagt circa 510 m³ en is voorzien van de volgende vertrekken:
Begane grond:
ruime entree met trapopgang, toilet, royale woonkeuken, woonkamer met tuindeuren naar terras op zuidwesten, slaapkamer met aansluitend badkamer (ligbad, douche, wastafel en designradiator), kantoor en gang/bijkeuken met wasmachine aansluiting
Eerste verdieping:
via open trap toegang tot overloop en vier slaapkamers, waarvan 1 met balkon, toilet en een badkamer voorzien van douche, wastafel en designradiator
Zolder:
via vlizotrap toegang tot beloopbare zolder.

Het woonhuis verkeert in een uitstekende staat van onderhoud.
Rondom de woning is een grote tuin met ruim gazon aanwezig

Bedrijfsgebouwen:
Bedrijfshal
Op het erf bevindt zich een bedrijfshal met koelcellen welke in 2002 is opgetrokken uit geïsoleerde damwand-profielplaten, stalen spantconstructie op betonnen fundering op palen en gedekt met sandwichpanelen (geïsoleerd). De bedrijfshal heeft de afmetingen van circa 15 x 25 meter, met over beide lengtes (zijgevels) van 25 meter een doorgetrokken kap van 4 meter diep. Onder deze overkapping worden de machines en trekkers opgeslagen, deels op een stalen etagevloer/stellage.
Aan de voorzijde van de overkapping is aan de linkerzijde (zuidzijde) een voorportaal van circa 4 x 5 meter aanwezig, ingedeeld met meterkast, toilet, uitstortgootsteen en berging. Aan de rechterzijde (noordzijde) is onder de overkapping een werkplaats van circa 4 x 5 meter aanwezig, met een bestrijdingsmiddelenkast. Beide aangebouwde ruimtes zijn opgetrokken uit geïsoleerde damwandprofielplaten op betonnen funderingsbalken op palen (geheid 7 meter). De bedrijfshal is voorzien van hardhouten kozijnen met isolerende beglazing en toegang geschiedt via loopdeuren en 2 overheaddeuren.
De bedrijfshal is ingedeeld met een verkoopruimte, sorteerruimte en met twee koel/werkcellen met de inwendige afmetingen van circa 8 x 7,5 x 3,8 (5,5) m alzo capaciteit van 1 cel voor 80 ton peren en 1 cel voor 62 ton appels.
De oppervlakte verkoop- en sorteerruimte is circa 225 m².

De toegangsweg en verhardingen rondom de bedrijfshal en de woning is voorzien van betonklinkers, ca. 500 m². De ontsluitings- en kavelpaden naar de fruitopstanden bestaan uit een verharding van gebroken puin (0-20 cm).

Cultuurgrond en fruitopstanden:
In totaal bestaat het bedrijf uit 7.16.70 ha grond. Hiervan is 6.47.80 ha fruitopstand inclusief toegangsweg (6 ha fruit), 0.28.90 ha dijkperceel en 0.40.00 ha erf en ondergrond gebouwen.
De grondsoort van de huiskavel is een zeer vruchtbare rivierklei met een afslibbaarheid van 9-16%. De huiskavel is voorzien van drainage. Er zijn ondergrondse beregeningsleidingen aanwezig waarbij twee beregeningspompen (1x diesel, 1x elektrisch) het oppervlaktewater (uit de sloot) naar de verschillende tyleenleidingen met sproeiers brengen. Er is een circuit voor de beregening voor de appels en een circuit voor de beregening van de peren aangelegd. Het perceel is ontsloten via het erf op de openbare weg (Jan Schamhartstraat).

Rondom de fruit opstanden is een elzenhaag aanwezig. De fruitopstanden bestaan uit appels, peren en pruimen.
De appelboomgaard bestaat uit vroege, middel en late rassen van o.a de rassen Delbar, Jonagold, Elstar, Goudreinette, Pinova Rubinette, Gala en Fuji.
De perenstopstanden bestaat uit de rassen Conference, Doyenne, Triumph en Gieser Wildeman.
De pruimen bomen zijn de rassen Opal, Jubileum, Reine Victoria en Valor.
De fruitboomgaard is in 2001 en 2002 opgezet en voor een deel vernieuwd met nieuwe rassen in 2012, 2014, 2015 en 2016.

Kadastrale gegevens:
Het bedrijf wordt aangeboden op 7.16.70 ha eigen grond bestaande uit 0.40.00 ha agrarische erf, 6.47.80 ha kavel met fruitopstanden en 0.28.90 ha dijkperceel. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Olst, sectie F, de nummers 3986 en 4490.

Milieuvergunning:
Er is een melding Besluit Akkerbouwbedrijven Milieubeheer vergund d.d. 14 december 2001

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Olst-Wijhe” van de gemeente Olst-Wijhe (vastgesteld gemeenteraad op 21 mei 2012, deels onherroepelijk) is de locatie bestemd als “Agrarisch met Waarden- Landschapswaarden ” met gebiedsaanduiding “Archeologie-1” en ‘reonstructiewetzone-verwevingsgebied”.

Ligging/gemeente:
De gemeente Olst-Wijhe telt ruim 17.000 inwoners en heeft naast de grote dorpen Olst en Wijhe nog enige kleine kernen zoals Boskamp, Herxen, Boerhaar, Elshof, Wesepe, Den Nul en een groot buitengebied met vele buurtschappen. Basisscholen bevinden zich op korte afstand (1,5 km) in het dorp Olst. Voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Deventer en Wijhe. De omliggende grote plaatsen zijn goed per fiets en per auto te bereiken. Olst heeft uitstekend openbaar vervoer. De trein Zwolle-Roosendaal v.v. stopt elk half uur in Olst. Er zijn (buurt)bus verbindingen en via de pont bereikt men de andere zijde van de prachtige IJssel. 


Roerende zaken:
De roerende zaken bestaan onder andere uit bedrijfsinventaris, gereedschappen en werktuigen, welke voor overname beschikbaar zijn.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Tuinbouwbedrijf Type onderneming Boomkwekerij Teelt type(n) Fruit Erfverharding 500 m² Grondsoort Klei Bebouwde breedte 80 meter Opstanden Bedrijfshal met koelcellen Oppervlakte: 375 m²; bouwjaar: 2002 Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 945.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 07 ha 16 a 70 ca Huiskavels 07 ha 16 a 70 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 07 ha 16 a 70 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 510 m³ Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Bouwjaar 2002

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.